Эндокринолог Татьяна Бочарова А дәруменінің жетіспеушілігі көру қабілетіне қалай әсер етуі мүмкін екенін айтты, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі РИА Новости-ге сілтеме беріп.
А дәрумені – көру қабілеті үшін маңызды дәрумендердің бірі. Ол оптикалық нервінің жұмысына көмектеседі және көз бұлшықеттерін күшейтеді, деп түсіндірді маман. Оның жетіспеушілігі қабақтың құрғауына және лакримальды каналдардың бітелуіне әкеледі, деп қосты ол.
«Бұл сезім компьютерде көп уақыт өткізетіндердің бәріне таныс. А дәрумені жетіспеушілігінің тағы бір жағымсыз салдарынан қараңғыда көру қабілеті төмендеп, адам ең төменгі мөлшердегі жарықты көрмейді», – деді Татьяна Бочарова.
Дәрігердің айтуынша, А дәруменін көкөніс шырындарынан алу оңай, бірақ тек жаңа сығылған болса ғана.
Жануарлардан алынатын өнімдердің ішінде ол балық майында (19 миллиграмм), тауық бауырында (100 граммға 12 миллиграмм), сиыр етінде (8,2 миллиграмм), треска балығының бауырында (4,4 миллиграмм), қой бауырының (3,6 миллиграмм) құрамында бар.
Қызмет ақпарат
Leave a Reply