tories/53280.jpeg» width=»200″ height=»175″ alt=»53280″ style=»float: right;» />
Адамдардың көпшілігі сушиді калориясы аз тағам деп санайды. Алайда Ратгер Университетінің (АҚШ) ғалымдары жүргізген зерттеу нәтижесінде бұл тағамның денсаулыққа зиян келтіруі мүмкін екені анықталды. Бұл туралы Росбалт хабарлады.
Зерттеу нәтижелеріне сәйкес, теңіз өнімдерінен дайындалатын бұл тағамды жақсы көретіндер жүрек-қан тамыр ауруларына шалдығуы ықтимал. Сушиді жеген адамға балықтың құрамындағы сынаптың көп мөлшерде болуы қауіп тудырады, деп жазады Kedem порталы.
Балық құрамынан табылған метил сынабы жүрек ауруларының туындауына себеп болып, ми мен жүйке жүйесінің дамуына кері әсерін тигізіп, когнитивті функциялардың төмен-деуіне әкеледі.
Leave a Reply