Асқазанға да демалыс керек

tories/515d08b75b6d5.jpg» width=»230″ height=»192″ alt=»515d08b75b6d5″ style=»float: right;» />

       Адамдардың тамақтану дағдысы көбінде күніне үш уақыт тамақ ішу. Алайда, үздіксіз ішіп-жейтін болсақ, асқазан шаршап қалмастан бұрын, денсаулығына да зиянды болып табылады. Адамдардың жеген тамағы қаншалықты көп болған сайын, денеде сақталатын заттар (улы заттар) соншалықты көп болады екен. Қартаюдың себебі астың асқазанда ұзақ уақыт сақталуынан қалыптасқан, қазір тұрмыс пен қызметтің бір-біріне сай болмауынан адамдар кешкі асты тоя жеуді қоя алмай келеді. Алайда, асқазанға бір күн демалыс беруге болады. Жұма кү-ні кештен бастап, сенбі немесе жек-сені күні бір күн тамақтан тыйылу керек. Тамақ ішпеген уақыттарда минералды суды ішу керек. Егер құрсағыңыз ашып, шыдай алмасаңыз күріш көже ішкен жөн. Әр аптада бір күн тиылсаңыз, асқазаныңызға өміршеңдік күш бағыштайды, асқазаныңыз демалғаннан соң, қызметі де жақсара түседі.

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Яндекс.Метрика