Картоп пен бал-асқазан ауруын емдеуге пайдалы!

tories/18-cd7d85fbb977eac3195d247cfec512a0.jpg» width=»100″ height=»146″ alt=»18-cd7d85fbb977eac3195d247cfec512a0″ style=»float: right;» />

         Асқазан ауруының пайда болуының көптеген себептері болады, ал созылмалы асқазан ауруы, асқазан  және 12 бармақ ішек қабынуы сияқтылардың барлығы асқазан ауруын тудыратын ең басты себептердің бірі.  Картопты әбден пісіріп жесе, асқазан ауруын емдеуге болады. 

         Балдың ыстықты, уды қайтаратын  қасиеті бар. Зерттеуге қарағанда балда бүйрек үсті безінің қыртыс гормоны заты  мен бактерияны тежейтін әрі бактерияға қарсы тұратын зат бар болып, қабынуды, ауырғанды басу сияқты рөлі бар.  Үнемі балды жесе асқазан жарасының сақаюына, жеңіл дәрежедегі асқазан жарасына үнемі жақсы болады. Мұнда  үздіксіз 20 күндік 1 емдеу басқышы саналады, емделуде лазы, арақ сияқты тітіркендіргіш азықтарды тұтынбағаны жөн
tories/3122.jpg» width=»125″ height=»163″ alt=»3122″ style=»float: left;» />

            Мұнда көңіл бөлуге тиісті нәрсе, көктеген картопты аршып тастаған жөн, әйтпесе уланады.    Балды да шектен тыс жемеу керек, диабет науқасына шалдыққандарға жеуге болмайды.
            Ерлер арақты көп ішсе, ұйқы безі рагіне шалдығу қауіпін күшейтеді. Американың техника ғылымы  мамандарының ең жаңа зерттеулері ерлердің арақ ішуі ұйқы безі рагіне шалдығу қаупінің үлкен екендігін байқатқан.
            Науқастар группасында алынған объектілер 1995 жылдан 1999 жылға дейінгі диагнозы анықталған ұйқы безі  рагіне шалдыққандардың жасы 21-ден 85 жас аралығында, мұндағы 55 пайызы ер адамдар.


Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Яндекс.Метрика