Измир мен Бодрумның аспаздық көріністері 2024 жылғы Cтамбұл, Измир, Бодрумға арналған MICHELIN нұсқаулығында тамаша көрсетілген.
• Барлығы 111 мейрамхана ұсынылады, оның ішінде 15-і Измирде және 19-ы Бодрумда.
• Бодрумдағы 2 мейрамхана және Измирдегі 3 мейрамхана бір МИШЕЛИН жұлдызын алды; Стамбулда да 2 жаңа мекеме белгіленді
• 4 жаңа мейрамхана MICHELIN Green Star белгісін алды.
• Жаңа МИШЕЛИН сыйлығының тұсаукесері: MICHELIN Sommelier сыйлығы.
Michelin Стамбул, Измир және Бодрум үшін MICHELIN нұсқаулығында пайда болатын мейрамханалардың жаңа таңдауын ұсынуға қуанышты. Барлығы Мишелин инспекторлары 111 мекемені ұсынады, оның ішінде – бірінші рет – Измирде 15 және Бодрумда 19. Оның ішінде Измирдегі 3 мейрамхана және Бодрумдағы 2 мейрамхана бір MICHELIN жұлдызымен марапатталса, 8-і Биб Гурманд (Бодрумда 2 және Измирде 6) марапатталады. Ыстамбұлда 25 мейрамхана да осы үлгіге жақында қосылды немесе жылжыту сатысында, оның ішінде 2 мейрамхана бір MICHELIN жұлдызына және 8 марапатқа ие Bib Gourmand. Бұл Стамбулдағы ұсынылатын мейрамханалардың жалпы санын 77-ге жеткізеді.
Гвендал Поулленнек, MICHELIN Guide халықаралық директоры: «Біздің инспекторлар биылғы жылы Стамбулдың аспаздық көрінісіне тағы да тәнті болды. Күрделі сипатқа ие космополиттік қала Стамбул классикалық түрік таверналарынан бастап сәнді халықаралық мекемелер мен заманауи кездейсоқ мейрамханаларға дейін таңқаларлық бай гастрономиялық панораманы ұсынады. 24 жаңа мейрамхананың екінші таңдауы, оның ішінде қала бойынша таралған екі жаңа бір Мишлин жұлдызды мейрамханасы да өз дәстүрлерін мақтан тұтатын батыл аспаздар ұрпағы басқаратын гастрономиялық стандарттардың көтерілуін көрсетеді ».
«Біздің командалар MICHELIN Guide отбасына кіретін екі қала Измир мен Бодрум арасындағы айырмашылықтарды ерекше бағалады. Жергілікті тамырлар, терроирге адалдық және жергілікті өндірушілермен берік байланыстар Измирдегі және оның айналасындағы көптеген ұсынылған мейрамханалардың ортақ ерекшеліктері болып табылады. Оған аудандағы кемінде үш мейрамханаға MICHELIN Green Star сыйлығының берілуі дәлел. Бодрум, өз кезегінде, қызықты гастрономиялық толықтыруларды ұсынады: жағалау бойында жоғары сапалы халықаралық мекемелер гүлдейді, ал қала орталығындағы шағын тәуелсіз мейрамханалар әсіресе көркем және қол жетімді», – деп жалғастырды Гвендал Поулленнек.
Жеті мейрамхана бір МИШЕЛИН жұлдызына ие болды
Алғаш рет Измирдегі 3 мейрамхана бір МИШЕЛИН жұлдызына ие болды. Аспаз Осман Сезенер басқаратын OD Urla өзінің шынайы, тамыры терең аспаздық тәсілімен ерекшеленеді. Жүзімдіктер мен зәйтүн тоғайларымен қоршалған бұл отбасылық мүлікте аспаз және оның командасы ең жақсы жергілікті ингредиенттерді көрсетеді. Оның тең жартысы өз орнында өсірілсе, қалғаны жергілікті тауар өндірушілер мен қолөнершілерден сатып алынады. Ыдыс-аяқтар бір жерде қарапайым, табиғи және рустикалық, бірақ әрбір тағам әрқашан мінсіз орындалады және мейрамхананың ашық отында пісірілген тағамдар құрметті атауға лайық.
Теруар Урлада аспаз Осман Сердароглу және оның командасы жергілікті ингредиенттердің байлығын көрсете отырып, итальяндық итальяндықпен Жерорта теңізі тағамдарын дайындайды. Қой етінің салтимбоккасынан бастап, жаңа ешкі ірімшігі мен кептірілген йогурт қосылған қуырылған кәдіге дейін тағамдар минималистік, бірақ таңқаларлық хош иіске бай. Шарап тізімі бірдей әсерлі және Түркияның әртүрлі территорияларына құрмет көрсетеді.
Озан мен Серай Құмбасар Vino Locale-де ерекше орын жасады. Бұл ынталы жұптың қонақтарын өз аймағының сұлулығымен таныстырудан басқа мақсаты жоқ. Аспаз Озан Құмбасар жергілікті көздерден мұқият таңдап алатын ең жақсы өнімдерді ғана пайдаланады. Маусымға сәйкес келетін мәзір әр алты апта сайын өзгереді және нәзік, талғампаз тағамдарды ұсынады. Асханада Serai Kumbasar гурмандарға аймақтық шараптардың тамаша таңдауын ұсынады. Оның түскі астан кейінгі сусындар арбасы да ерекше.
Бодрумдағы 2 мейрамхана бір МИШЕЛИН жұлдызына ие болды. Бас аспаз Осман Сезенер басқаратын асхана халықаралық дәмді әсерлері бар заманауи түрік тағамдарын ұсынады. Мұнда аймақтық және жаңа ингредиенттер ыстық көмірде грильде пісірілген сегізаяқ сияқты қарапайым, жомарт және бай тағамдарда және бақша шөптерінен жасалған сальса-верде сүйемелдеуінде орталық орын алады.
Жағалаудағы таңғажайып жолдармен серуендегеннен кейін заманауи Эгей тағамдарын ұнататындар MICHELIN нұсқаулығымен ұсынылған аттас қонақүйде орналасқан Maçakızı мейрамханасынан ләззат алады. Аспаз Арет Сахакян жергілікті аспаздық дәстүрге негізделген шығармашылық тағамдарды ұсынады. Шарап тізімі түрік және еуропалық шараптардан бастап әсерлі шампан жертөлесіне дейін жоғары деңгейде.
Соңында Стамбулдағы 2 мейрамхана бір МИШЕЛИН жұлдызына ие болды. Аркестрада бас аспаз Дженк Дебенсасон – халықаралық тәжірибесі бар Стамбул тумасы – өзінің тәжірибесі мен аспаздық шеберлігінің ауқымын көрсетеді.
Leave a Reply