tories/myaso-4.jpg» width=»250″ height=»250″ alt=»myaso-4″ style=»margin-top: 3px; margin-left: 10px; float: right;» />
Тұтынушыларға ет, ет өнімдерін тұтыну кезінде төмендегі сақтану шараларын назарларыңызға салады:
- ҚР Үкіметінің 2009 жылғы 4 қарашадағы №1754 қаулысымен бекітілген «Кейіннен өткізуге арналған ауыл шаруашылығы жануарларын союды ұйымдастыру Ережесіне сәйкес, арнайы орында яғни тек мал сою алаңында немесе пункітінде сойылған малдардың еті ғана ішкі сауда объектілерінде сатылуға рұқсат етіледі.
- Арнайы мал сою орындарында сойылған мал еттері ветеринариялық тексеруден өтіп, ветеринариялық анықтама беріледі. Анықтамада мал етінің қайдан келгені, қай елді мекендегі мал сою алаңы немесе пункітінде сойылғаны, уақыты, салмағы, тасымалдаудың түрі, сараптаудан өткендігі туралы мәлімет көрсетіледі. Мал етін тұтынар алдында жоғарыда көрсетілген мәліметтерге назар салынуы керек.
- Өз ауласында сойылған малдар лажсыздан (вынужденный) сойылған мал есебіне жатады. Осы жағдайда сойылған малды, ветеринариялық дәрігер сояр алдында және сойғаннан кейін тексеріп көрмегендіктен ветеринариялық анықтама берілмейді. Анықтамасы жоқ мал еті сатылуға жіберілмейді.
- Мал етін тұтыну кезінде етте таңба (мөр) және ветеринариялық сараптаудан өткені туралы анықтама болмаған жағдайда сатып алудан бас тартып тез арада ветеринариялық инспекцияға хабарласуыңызға болады.
Хабарласу телефоны: 53-94-03
Шымкент қалалық аумақтық инспекциясы
Leave a Reply