Суши денсаулыққа зиян келтіруі мүмкін

tories/53280.jpeg» width=»200″ height=»175″ alt=»53280″ style=»float: right;» />

       Адамдардың көпшілігі сушиді калориясы аз тағам деп санайды. Алайда Ратгер Университетінің (АҚШ) ғалымдары жүргізген зерттеу нәтижесінде бұл тағамның денсаулыққа зиян келтіруі мүмкін екені анықталды. Бұл туралы Росбалт хабарлады. 
      Зерттеу нәтижелеріне сәйкес, теңіз өнімдерінен дайындалатын бұл тағамды жақсы көретіндер жүрек-қан тамыр ауруларына шалдығуы ықтимал. Сушиді жеген адамға балықтың құрамындағы сынаптың көп мөлшерде болуы қауіп тудырады, деп жазады Kedem порталы.
       Балық құрамынан табылған метил сынабы жүрек ауруларының туындауына себеп болып, ми мен жүйке жүйесінің дамуына кері әсерін тигізіп, когнитивті функциялардың төмен-деуіне әкеледі.
  • Related Posts

    ШЫМКЕНТ: ЭПИДЕМИОЛОГИЯЛЫҚ ЖАҒДАЙЫ ТҰРАҚТЫ

    Шымкентте эпидемиологиялық жағдай тұрақты. Бұл туралы бүгін Ақпараттық-коммуникациялық орталықта Шымкент қаласындағы коронавирусты инфекцияның эпидемиологиялық ахуалы туралы брифингте Шымкент қаласының санитариялық-эпидемиологиялық бақылау департаменті басшысының орынбасары Айгүл Тұрымбетова айтты. «Шымкент қаласында коронавирустық…

    ГРАНИ СОТРУДНИЧЕСТВА ЮКМА РАСШИРЯЮТСЯ

    Южно-Казахстанская медицинская академия и Университет высшего образования и исследований JSS(JSSAHER) города Майсуру,штат Карнатака, Индияподписали Меморандум о взаимопонимании для сотрудничества. «Особый акцентбыл сделан на исследования в области фармации», — подчеркнул, открывая…

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

    Яндекс.Метрика